ZUGRAVELI INTERIOARE

Daca esti nevoit sa optezi pentru o renovare a unei case locuite ori a unei constructii recent ridicate, trebuie sa sti ca, ai nevoie de multa rabdare, pentru ca, acest process va dura 2-3 saptamani , in timp ce locuinta va fi un santier in lucru.

Prima etapa pentru realizarea unei zugraveli interioare de calitate este aceea de a curata peretii de  vopseaua si gletul vechi. Acest proces se realizeaza mai bine, dupa ce peretii au fost umeziti.

Imediat ce procesul de curatare al peretilor este gata, urmeaza aplicarea amorsei si a gletului. Amorsa este compusa din aracet si apa, fiind aplicata pe perete cu ajutorul unei pensule (bidinea).

Acestea fiind spuse avem nevoie ca peretii sa se usuce circa ½ ore , dupa ce amorsarea a fost aplicata.

Urmatoarea etapa este aceea de gletuire a peretilor amorsati cu glet de incarcatura. Acest tip de glet ajuta la obtinerea unui finisaj alb mat si are o rezistensa mare la fisurare.

Pe suprafata in cauza, se aplica gletul de finisaj, intr-un strat de 3 mm, dand peretelui un aspect fin de alb mat.

Procesul de finisare se realizeaza folosind o panza de hartie abraziva

La final, dupa ce peretii au fost finisati si gletuiti urmeaza aplicarea vopselei lavabile, nu inainte de a amorsa peretii. Rolul amorsei este acela de a uniformiza capacitatea de absorbirea a peretelui, astfel vopseaua aplicata se va usca uniform.

Respectand acesti pasi, in final va rezulta o zugravire interioara ca la carte, a apartamentului sau casei dvs.